Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Υποχωρεί ο Στουρνάρας, για να περάσουν οι αποκρατικοποιήσεις...


Προσπάθειες, προκειμένου να αποφευχθεί το αδιέξοδο και η κοινοβουλευτική ρήξη για τον κυβερνητικό συνασπισμό στην ψηφοφορία των αποκρατικοποιήσεων καταβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. ..


Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, όπου ο υπουργός και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώνουν τους βουλευτές για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Σε όλη τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής να ζητήσει, όποτε και αν παραστεί ανάγκη, να κυρωθούν συμβάσεις αποκρατικοποίησης, ιδιαίτερα σε εταιρείες κοινής ωφέλειας, ώστε να θωρακισθεί η διαφάνεια και να παρασχεθεί η αναγκαία ασφάλεια δικαίου, κάτι που βρίσκει σύμφωνη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ».

Σύμφωνα δε με διευκρινίσεις κυβερνητικών παραγόντων, το Μέγαρο Μαξίμου είναι διατεθειμένο να φέρει στη Βουλή προς έγκριση όλες τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ κοινής ωφέλειας, εφόσον βέβαια το ζητήσει η Βουλή.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνει κάποια προσθήκη στο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο το πρωί, όμως, η κυβέρνηση δεσμεύεται να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΟΣΕ.

Για την ώρα πάντως η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται ανένδοτη και, όπως επισημαίνει ο κ. Νίκος Τσούκαλης, «θα καταψηφίσουμε το 2ο και 3ο άρθρο και την τροπολογία για τα επικουρικά ταμεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου