Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται και ο Νταβούτογλου, τα λέει με Σαμαρά το πρωί...


Με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός την Τετάρτη στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου...


Με στόχο μία νέα ώθηση στον ελληνοτουρκικό διάλογο επισκέπτεται αύριο την Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαραρά.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η προετοιμασία της επόμενης συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που αναμένεται να συγκληθεί, το 2013, στην Τουρκία.

Στις διμερείς συνομιλίες αναμένεται επίσης να γίνει μια ανασκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, της ευρωπαϊκής διαδικασίας της Τουρκίας και να συζητηθεί η έλλειψη προόδου στο Κυπριακό.

Παράλληλα, η συζήτηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα εστιαστεί στη Συρία, όπου η κρίση φαίνεται να κλιμακώνεται με τις επιθέσεις στα τουρκικά εδάφη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αντιπροσωπείες θα εξετάσουν τη διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, δεδομένου ότι ο μεγάλος όγκος παράνομων μεταναστών εισέρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία και ότι το πρόβλημα ενδέχεται να επιδεινωθεί υπό το φως των εξελίξεων στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου