Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Οργανωμένο κύκλωμα πίσω από την διαρροή στο υπουργείο Οικονομικών!


Μόνο hackers δεν βρίσκονται πίσω από την διαρροή εγγράφων - φωτιά του υπουργείου Οικονομικών. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν μάλιστα ότι χρησιμοποίησαν το όνομα των Anonymous για αλλότριους και υπόγειους σκοπούς.


Πληροφορίες λένε ότι οι "ποντικοί" είναι παλιοί γνώριμοι των υπηρεσιών δίωξης και πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα που υποκλέπτει έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και στην συνέχεια πραγματοποιεί δημοσιοποίηση σε ιστοσελίδες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το secnews.gr οι πληροφορίες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τα έγγραφα αποτελούν προιόν εσωτερικής υποκλοπής, μέσω των τερματικών σταθμών του Υπουργείου όπου διαθέτει πρόσβαση το οργανωμένο κύκλωμα (με ποιον τρόπο δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί) και αποστέλονται εν συνεχεία προς άγνωστους προορισμούς. Συνεπώς το οργανωμένο κύκλωμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένους (και όχι μόνο) πόρους του Υπουργείου (πιθανόν με παράνομο τρόπο ή με λογισμικό υποκλοπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου