Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Καμία παρέμβαση στην ΕΡΤ, κανένα έγκαυμα σε κρατούμενους, λέει ο Δένδιας


Εσωτερικό θέμα της δημόσιας τηλεόρασης χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης το τι συνέβη με την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” αλλά τονίζουν πως δεν ζητήθηκε η άποψη του. Τι αναφέρουν για το δημοσίευμα της Αυγής σχετικά με βασανιστήρια συλληφθέντων.


"Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι κανένα - μα κανένα- έγκαυμα δεν υπήρξε σε κρατουμένους" τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις καταγγελίες για βασανισμούς κρατουμένων στη ΓΑΔΑ με ηλεκτροσόκ και κάψιμο με αναπτήρες. “Η επιμονή της εφημερίδας «Αυγή» στο αντίθετο συνιστά ολίσθημα” λένε απο το υπουργείο, “καθώς συγχέει ορθοπεδικής φύσεως ερυθρότητα σε έναν τραυματία με έγκαυμα, παρότι πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο και θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον ιατροδικαστή για να το διασταυρώσει”

“Συγγνώμη συνεπώς πρέπει να ζητήσουν η συγκεκριμένη εφημερίδα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άκριτα αναπαρήγαγαν την συγκεκριμένη «πληροφορία»” καταλήγουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, σε οτι αφορά το “πάγωμα” της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ, το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι “δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση στο περιεχόμενο της εκπομπής ή η παραμικρή απαίτηση για απόδοση ευθυνών ή λήψη μέτρων. Το τι συνέβη αποτελεί καθαρά εσωτερικό ζήτημα της ΕΡΤ”. Και συμπληρώνουν: “το Υπουργείο, με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα κριτικής το οποίο αναμφίβολα έχει κάθε δημοσιογράφος, εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν ζητήθηκε καν η άποψή του από τους συντελεστές της εκπομπής και αναπαράχθηκαν αβασάνιστα οι ισχυρισμοί συγκεκριμένης και μόνο εφημερίδας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου