Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τελικά, ο Μπερίσα μας ενώνει

Να και κάτι στο οποίο συμφωνήσαμε. Ομαδική η αντίδραση των κομμάτων της Βουλής μετά τις δηλώσεις περί «μεγάλης Αλβανίας».



Ακολουθούν οι δηλώσεις των κομμάτων σχετικά με το περιστατικό

ΣΥΝ
Ο υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, Κ. Ήσυχος σημείωσε ότι «η εθνικιστική υστερία φωνών που δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών και των κυβερνήσεων στην περιοχή μας, είναι ανιστόρητη, επικίνδυνη και ρίχνει λάδι στη φωτιά των ακροδεξιών χώρων που εκμεταλλεύονται ανεύθυνα τέτοιες δηλώσεις. Η κατόπιν εορτής διορθωτική δήλωση της αλβανικής κυβέρνησης σε καμιά περίπτωση δεν επισκιάζει, αλλά ούτε και απαλύνει εκφράσεις τέτοιου είδους, οι οποίες τρέφουν μεσαιωνικού τύπου σκοταδιστικές αντιλήψεις.»

ΔΗΜΑΡ
«Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα είναι έξω από κάθε έννοια συνεργασίας στα Βαλκάνια, υποσκάπτουν την ειρηνική συνύπαρξη του Αλβανικού με τον Ελληνικό λαό και τροφοδοτούν τον ακραίο εθνικισμό. Είναι επικίνδυνες και απολύτως καταδικαστέες» τόνισε το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

ΚΚΕ
«Η εθνικιστική ομιλία Μπερίσα περί Μεγάλης Αλβανίας, που σημαίνει αλλαγή συνόρων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του αλβανικού λαού, αλλά στόχους της αστικής τάξης της Αλβανίας που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και ισχυρών χωρών της ΕΕ»

Ανεξάρτητοι Έλληνες
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ δήλωσε: «Είχα ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας για τη συνομιλία μου στα Τίρανα με τον Αλβανό ΥΠΕΞ. Ήταν πανευτυχής από την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα. Αυτό με έκανε και να ανησυχήσω».

Χρυσή Αυγή

«'Οσο ανεχόμαστε τους αλβανούς εγκληματίες και τα παράσιτα εντός της επικράτειάς μας, τόσο πιο παράλογες απαιτήσεις θα εγείρει το θλιβερό κρατίδιό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου