Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Ο Αβραμόπουλος «έκαψε» τον Παπαγεωργόπουλο


Καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Π. Αβραμόπουλος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι για την υπεξαίρεση δεν μπορεί να μην γνώριζε η διοίκηση του δήμου ή να έγινε μόνο από τον βασικό κατηγορούμενο, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέσει να εισφέρει στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του.


«Δεν υπάρχει ανθρώπινος νους που να χωράει ότι τέτοια υπόθεση έγινε από έναν άνθρωπο. Αποκλείεται ένας άνθρωπος να αναλαμβάνει τόσα χρήματα και να μην τον έχει πάρει χαμπάρι κανείς», τόνισε.

Για τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο είπε ότι είχε υπερεξουσίες, ενώ ερωτηθείς από το δικαστήριο για ενδεχόμενες ευθύνες στο σκάνδαλο εκτίμησε ότι «ο δήμαρχος δεν μπορεί να μην είχε γνώση για τα δεδομένα της Ταμειακής Υπηρεσίας».

Σε ό,τι αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, ο μάρτυρας (πολιτικής αγωγής) επισήμανε ότι «είχε δύναμη και διόριζε». «Ήταν κοινή πεποίθηση ότι είχε δύναμη και εξουσία. Ήταν απόλυτος συνεργάτης του δημάρχου», παρατήρησε και συμφώνησε με τον προ ημερών ισχυρισμό του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν γινόταν τίποτα στο δήμο εάν δεν περνούσες από τον πάγκο του Λεμούσια». Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του νυν αντιδημάρχου Οικονομικών Χ.Καπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου