Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η λίστα, οι ντουζίνες που λείπουν και ο fat guy


Υπάρχει ως υποψία στο μυαλό αρκετών. Ότι η λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύθηκε από το περιδικό HOT DOC είναι λειψή. Ότι λείπουν ονόματα. Όχι ότι ο Κώστας Βαξεβάνης άφησε εκτός κάποια ονόματα. Το στικάκι είχε ακριβώς τα ονόματα που δημοσίευσε το περιοδικό. Αν κάτι έγινε, τότε έγινε πριν φτάσει η λίστα στα χέρια του Βαξεβάνη.

Σήμερα, υπάρχει στο διαδίκτυο ένα αρκετά περίεργο δημοσίευμα. Στην ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.net, υπάρχει ένας διάλογος που προκαλεί ερωτήματα.
Στο δημοσίευμα διαβάζουμε: «Πως και ΓΙΑΤΙ μία ψυχρρή πολιτικός, η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και σήμερα επικεφαλής του ΔΝΤ, έδωσε την ''Λίστα'', αφού ΓΝΩΡΙΖΕ άριστα ότι το διεφθαρμένο ψευτο- κράτος των Αθηνών, δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά ούτε...περίπτερο.
Πιθανά, ανθρώπινα, η κ. Κριστίν Λαγκάρντ, να είχε την ελάχιστη ελπίδα ότι στην Αθήνα θα κάνουν το σωστό και δεν θα ''θάψουν'' την ''Λίστα'' (την οποίαν έδωσε με την γνώση Υπηρεσιών άλλων χωρών) ή δεν θα παίξουν με αυτήν γιά εξυπηρέτηση βρώμικων μικρο-πολιτικών συμφερόντων, όπως κι έγινε τελικά. 'Ετσι, το τέστ αξιοπιστίας δεν το πέρασαν, όπως ήταν αναμενόμενο οι κυβερνώντες την Ελλάδα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ένας διάλογος και η ιστορία με τον ''fat guy''. Στο ίδιο δημοσίευμα διαβάζουμε: «Το τελευταίο Σάββατο Νοεμβρίου 2012, την μεθεπομένη της -μακράς- αργίας ''Ημέρας Ευχαριστιών'' στις ΗΠΑ, το γλυκό φθινοπωρινό απόγευμα και η ανέμελη βόλτα σε παραλία της δυτ. Φλόριδας, είχε και μιά έκπληξη: Συνάντηση με παλιό γνώριμο (και από 2000) Δημοκρατικό γερουσιαστή, μέλος ''ευαίσθητης'' Επιτροπής της Γερουσίας. Η συζήτηση ήρθε (και) στην κατάσταση στην Ελλάδα. Η φράση του «πολύ δύσκολο μέχρι απίθανο το ΔΝΤ να ξαναδώσει χρήματα υπό μορφή δανείων στην Ελλλαδα» και στην ερώτηση «γιατί», η απάντηση καταλυτική:
«Η κυβέρνησή σας έλαβε πριν δύο χρόνια μία ''Λίστα'' ονομάτων με καταθέτες στο εξωτερικό, αρκετοί από αυτούς πιθανά φοροφυγάδες. Αλλά δεν έκανε τίποτα».
Η ερώτηση φυσική: «Εννοείς την ''Λίστα Λαγκάρντ'';». Και η απάντηση αναμενόμενη: «Ναι». Ακολούθησε ο ακόλουθος διάλογος, όπως διατυπώνεται εδώ, ατόφια-αυθεντικά:
- «Λέγεται στην Ελλάδα ότι δεν έχει κάτι σπουδαίο μέσα ούτε ονόματα πολιτικών. Μάλιστα, πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν ήταν κάτι σπουδαίο και δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί ως προϊόν υποκλοπής, γιατί η παραλαβή και αξιοποίησή της ήταν ποινικό αδίκημα».
- «Δηλαδή, η Λαγκάρντ έκανε αδίκημα; Και ποιός σου είπε ότι δεν είχε ονόματα πολιτικών και μεγάλων επιχειρηματιών; Από αυτήν που δημοσιοποιήθηκε λείπουν 2-3 ντουζίνες ονόματα... 'Εχουν διαγραφεί».
- «...Γνωρίζεις την υπόθεση καλά. 'Εχεις δει την ''Λίστα'';...»
- «'Εχουμε ενημερωθεί υπηρεσιακά, ότι διαγράφηκαν ονόματα».
- «Ποιός έκανε την ''βρώμικη δουλειά''...;».
Χαμογελώντας και γυρνώντας το κεφάλι του αριστερά, κοιτώντας έναν υτπέρβαρο κύριο που περπατούσε, είπε με νόημα, δείχνοντας με το κεφάλι του: «Κοίτα, ''the fat guy''... Ξέρεις τι πρόβλημα θα έχουμε στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια με τα υπέρβαρα άτομα;... ».
- «Τι προβλέπεις γιά την Ελλάδα, έχει μέλλον;».
- «ΟΧΙ, όσο δεν καθαρίζει το πολιτικό σύστημα. 'Εχετε μεγάλη πολιτική, κρατική διαφθορά και δυστυχώς, ατιμωρησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου