Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τα ίδια Αντωνάκη μου... "θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις" και τα σχετικά...


Αν εξαιρέσει κανείς τις φιλοφρονήσεις του πρωθυπουργού στις δηλώσεις του προς την Άνγκελα Μέρκελ, θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν έχουν καμία διαφοροποίηση, από αυτές που έκανε, όταν πήγε στο Βερολίνο...


«Υποδέχομαι σήμερα σε μια φίλη την κυρία Μέρκελ. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε. Στη συνομιλία κυριάρχησε η ειλικρίνεια, η αλληλεγγύη και η αίσθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε και το ελληνικό πρόβλημα και το ευρωπαϊκό, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που κάνει αυτή την ώρα στο πλαίσιο της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

«Από την πλευρά μου, είπα πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις και να βγει από την κρίση», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε πραγματικότητα τις δεσμεύσεις που έπρεπε να έχουν γίνει καιρό.

«Ο λαός ματώνει αυτή την στιγμή αλλά είναι αποφασισμένος να μείνει στο ευρώ»


Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται τους αγώνες και τις προσπάθειες ώστε να τερματιστεί η κρίση ενώ για την παραμονή της ελλάδας στο ευρώ, τόνισε πως όλες οι χώρες πρέπει να αναγνωρίσουν τις θυσίες των πολιτών που επιθυμεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

«Εχθρός μας είναι η ύφεση», επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Tαυτόχρονα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «η επαφή της Ελλάδας με την Γερμανία είναι πολύ σημαντική και θα φέρει μόνο κέρδη για την χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου