Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο Παπαθεμελής θέλει να πονέσει ο Μπερίσα


Δήλωση μετά από αρκετό καιρό έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο Αλβανός Σαλί Μπερίσα για την "Μεγάλη Αλβανία".
Τον χαρακτήρισε ηγετίσκο και ζήτησε να ...πονέσει.

Αναλυτικά:

"Το ανθελληνικό εθνικιστικό παραλήρημα του Σαλί Μπερίσα στο οποίο εμμένει ο Αλβανός ηγετίσκος, είναι αποτέλεσμα της δικής μας απερίγραπτης αβουλίας και αδυναμίας να αξιοποιήσουμε τα τελευταία 20 χρόνια το συντριπτικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε έναντι της χώρας του:
Η Ελλάδα παρέχει απασχόληση, κοινωνικοασφαλιστική κάλυψη, εκπαίδευση και πλείστες όσες διευκολύνσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς. Κατά καιρούς, απευθείας οικονομική βοήθεια και αλόγιστη πολλαπλή υποστήριξη στο αλβανικό κράτος.
Πάντα ταύτα άνευ ανταλλάγματος, όταν άλλες χώρες με πολλοστημόρια των ελληνικών παροχών, τα ανταλλάσσουν με σοβαρές αλβανικές παραχωρήσεις.
Η Ελλάδα έχει λύσει εις βάρος της το αλβανικό πρόβλημα της ανεργίας και της μιζέριας και αν οι ελληνικές ηγεσίες είχαν πολιτική διορατικότητα και πραγματισμό, θα είχαν καταστήσει την γειτονική χώρα πολιτικά και οικονομικά όμηρο.
Επείγει ένας εκ βαθέων επαναπροσδιορισμός της σύνολης βεβαίως εξωτερικής μας πολιτικής και εν προκειμένω αυτής έναντι της Αλβανίας με τρόπους που θα πονέσουν τον Μπερίσα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου